25. travnja 2024.

OSOBNI RAZVOJ

Uspjeh i produktivnost – COVERmagazin.com –

POZE ZA SLIKANJE i 35 savjeta kako izgledati dobro na fotkama

35 savjeta da izgledate dobro na fotografijama i 15 odličnih poza za slikanje. - Ispod ćete vidjeti 15 odličnih i modernih poza koje možete uvježbati, isprobati i pronaći onu koja vam najbolje odgovara. 

35 savjeta kako izgledati dobro na fotografijama

Možda bi vam se donedavno ovakvi savjeti činili nepotrebnima, ali danas kada svaka osoba ima fotoaparat u džepu na mobitelu, a svaka druga želi fotografije koje napravi podijeliti na nekoj od društvenih mreža, gotovo jednako bitno, kao znati dobro se odjenuti, je i znati pozirati za fotoaparate.

35 savjeta da izgledate dobro na fotografijama - kako izgledati dobro na fotografijama

1.    Dobro osvjetljenje je možda najvažnija stvar da biste izgledali dobro na fotografijama, ali vjerojatno nećete uvijek imati kontrolu nad osvjetljenjem. Ako vas slika dobar fotograf koji razumije važnost osvjetljenja, to je već pola uspjeha.

2.    Ako se slika u polumračnim prostorijama ili po noći bez dobrog osvjetljenja, ponudite kako ćete vi fotografirati sve ostale. Izgledat će užasno, pa ne želite biti na tim fotografijama.

3.    Najbolje umjetno svjetlo nije ni odozgo ni odozdo, nego sa strane pod kutom od 45 stupnjeva. To je razlog zbog čega u ogledalu kod kuće izgledate odlično, a na fotografijama 10 minuta poslije užasno.

4.    Ako možete slikajte se na otvorenom. I po oblačnom vremenu ispast će bolje od fotografija slikanih unutra.

5.    Ako se fotografirate unutra stanite tako da vam prozorsko svjetlo dolazi sa strane, a ne s leđa.

6.    Na fotografijama se ispravite. Zadnja stvar koja vam treba je da se na fotografijama vidi dupli trbuh. Ravna kralježnica i uspravno držanje mogu učiniti da na fotografijama izgledate 5 kg mršavije.

7.    Ako se slika cijelo tijelo okrenite se lagano u stranu, dvije trećine prema kameri, s jednom nogom ispred druge. Težinu prebacite na stražnju nogu, a rame lagano izbacite naprijed. Čak i ako vam se čini da ova poza ne odgovara vašoj osobnosti ili prilici u kojoj se grupna fotografija slika bar okrenite tijelo lagano u stranu.

8.    Dok stojite uvucite trbuh, ali nemojte stezati mišiće jer će se grčenje mišića osjetiti na cijelom tijelu i licu, pa ćete izgledati napeto.

9.    Ramena povucite prema natrag i spustite prema dolje.

10.    Ako se slikaju portreti recite osobi koja fotografira da drži fotoaparat u visini očiju.

11.    Glavu lagano nagnite prema naprijed (spustite bradu), a pogled usmjerite prema osobi koja slika. Nemojte gledati prema dolje jer ćete izgledati pospano, a nemojte ni izravno u objektiv kako biste izgledali prirodnije.

12.    Ako se koristi bljeskalica za noćno slikanje, gledajte prema nekom izvoru svjetlosti nekoliko trenutaka prije slikanja, kako bi se zjenice skupile i kako biste izbjegli crvene oči i „vražji pogled“.

13.    Na fotografijama uvijek lagano otvorite usta. Tek toliko kao da biste mogli ubaciti kovanicu između usana. Tako dajete usnama puniji i atraktivniji izgled.

14.    Smiješite se, a ako imate zdrave zube možete se smijati širom razvučenih usana. Samo pripazite da ne izlažete previše zubnog mesa objektivu.

15.    Ako se broji do tri prije slikanja, trepnite na 2 kako biste izbjegli treptanje u trenutku slikanja.

35 savjeta da izgledate dobro na fotografijama - kako izgledati dobro na fotografijama

16.    Za poze koje se slikaju za stolom, nagnite se lagano naprijed prema fotoaparatu, držite bradu spuštenom. Nemojte se naslanjati na ruke jer će prebacivanje težine na njih učiniti vaše lice pomalo čudnim.

17.    Ako se na sjedećim pozama vidi cijelo tijelo prebacite nogu preko noge, a fotoaparat neka lagano bude iznad vas.

18.    Lagano se nagnite naprijed. Glava vam treba biti ispred trupa, jer ćete u protivnom izgledati mnogo deblje. Čak i ako ste se naslonili na koljena, vaše će fotografije izgledati bolje nego ako se zavalite u naslonjač.

35 savjeta da izgledate dobro na fotografijama - kako izgledati dobro na fotografijama

19.    Riješite se sve odjeće koja vam ne stoji dobro, jer ćete nešto obući pod motom „pa idem samo do susjede“, a njen rođak će se tamo zateći s fotoaparatom. Sa šlampavom odjećom sebi ne činite uslugu ni ako se ne fotografirate.

20.    Birajte ipak udobnu odjeću, sve što je neudobno na fotografijama izgleda još neudobnije.

21.    Na fotografijama sve izgleda pretjeranije, a posebno šminka, pa nemojte nositi previše šminke.

22.    Uvijek nosite šminku. Pogledate li fotografije ispod, zvijezda sa i bez šminke vidjet ćete kolika je razlika. Uvijek namjestite pozu također. Razlika je ogromna.

35 savjeta da izgledate dobro na fotografijama - kako izgledati dobro na fotografijama
35 savjeta da izgledate dobro na fotografijama - kako izgledati dobro na fotografijama

23.    Šminka neka bude što prirodnija i umjerenija, te bojama bliže prirodnom tonu vaše kože.

24.    Svjetlucava i sjajna šminka može uživo izgledati odlično, ali na fotografijama izgleda kao da se znojite.

25.    Ako imate masnu kožu prije fotografiranja upijte rupčićem višak masnoća.

26.    Prije fotografiranja se škicnite u ogledalo kako biste provjerili da nemate špinat ili ruž na zubu i slične stvari.

27.    Najviše toga je u stavu. Osobe koje vole fotografiranje izgledaju mnogo bolje na fotografijama od osoba koje se treba „tjerati“ Ako mrzite fotoaparat lice će vam se zgrčiti i izgledat ćete ružno.

28.    Lažan osmijeh izgleda cinično na fotografijama. Prije nego se okine razmislite o nečemu što vas zaista usrećuje ili osobi koju volite kako bi osmjeh izgledao prirodnije.

29.    Uvijek izražavajte pozitivnu energiju, jer će se negativnost prepoznati na vašem licu.

30.    Učite iz starih fotografija. Koje vam se sviđaju? Memorirajte pozu.

31.    Ispred ogledala vježbajte pozu. Naučite bez ogledala namjestiti lice i tijelo. Možda vam se ovo čini glupim, ali vježbanje za fotografije nije ništa čudnije od vježbanja komunikacijskih vještina, šminkanja ili namještanja frizure. Sve je u svrhu što bolje prezentacije.

32.    Ako znate da će se negdje fotografirati dođite odmorni i izbjegavajte alkohol.

33.    Ako nosite nešto prozirno morate znati da će na fotografijama izgledati još transparentnije.

34.    Zanimljiva pozadina čini veliku razliku na fotografijama. Pogledajte svoje okruženje i nemojte se slikati ispred previše neutralnih pozadina. S druge strane neuredna pozadina izgleda još gore.

35.    Vježbom do savršenstva. Isprobavajte različite poze i stilove dok ne pronađete svoju najbolju stranu.

Poze za slikanje

Ispod su poze za slikanje – 15 odličnih i modernih poza koje možete uvježbati, isprobati i pronaći onu koja vam najbolje odgovara.

kako-izgledati-dobro-na-fotografijama
kako-izgledati-dobro-na-fotografijama_2

Nema veze i ako izgledate uvijek isto, to je bolje nego uvijek ružno. Sasvim je svejedno što Kate Middleton, Victoria Beckham ili Jennifer Lopez imaju skoro uvijek jednaku pozu, jer rijetko tko će ovako spajati fotografije, ali je bitno da uvijek izgledaju dobro.

Poze za slikanje poznatih

35 savjeta da izgledate dobro na fotografijama - kako izgledati dobro na fotografijama
35 savjeta da izgledate dobro na fotografijama - kako izgledati dobro na fotografijama
35 savjeta da izgledate dobro na fotografijama - kako izgledati dobro na fotografijama
Poze za slikanje i 35 savjeta da izgledate dobro na fotografijama -Pronađite poze za slikanje koje odlično izgledaju na fotografijama i pokušajte ih kopirati kako biste na svakoj fotki izgledali izvrsno.