Odlično tijelo, loše držanje – koliko je loše držanje loše za vas

Oglas

Odlično tijelo, loše držanje

Sljedeće zvijezde ne trebate kopirati. Kada se loše držite, ne samo da izgledate loše, nego to može uzrokovati bolove u leđima, ali i depresiju.

Nema sumnje, većina zvijezda kada izađe na crveni tepih čini to u najskupljim haljinama koje im odlično pristaju, nakit i modni dodaci na njima blistaju, a kosa i šminka su savršene. Ipak, neke zvijezde izgledaju kao da im je neugodno pred kamerama i fotoaparatima. Razlog? Njihovo držanje.

Emma Watson i  Anne Hathaway zauzele su nezahvalnu pozu za crveni tepih

Ali nisu samo zvijezde osobe čije nas držanje može iznenaditi. Svaka peta osoba žali se na bolove u leđima, većina zbog nepravilnog sjedenja ili držanja.

Također, znanstvenici na Sveučilištu Dakota otkrili su poveznicu između držanja i depresije, a mnogi stručnjaci vjeruju kako se stajanje u pogrbljenoj pozi također može povezati sa debljanjem, ubrzanjem frekvencije srca, migrenama, anksioznošću i problemima s disanjem.

Što je dakle dobro držanje i kako ga postići?

Dobro držanje omogućuje slobodan protok krvi i kisika kroz tijelo, što je temelj dobrog zdravlja. Godine nikako nisu izgovor za loše držanje, ispravna poza se može imati bez obzira na dob i relativno ju je lako postići.

Osobe kojima je dijagnosticirano loše držanje najčešće imaju slabe mišiće leđa i trbuha. Oni se pogrbljuju jer njihovoj kralježnici nedostaje potpore. Kao rezultat mišići se skraćuju, te pogrbljeno držanje postaje jedina poza u kojoj im je ugodno, ali koja izaziva bolove u leđima. Stoga je jačanje trbušnih i leđnih mišića prvi zadatak.

Loše držanje Sandre Bullock, Gwyneth Paltrow i Keire Knightley

Savjete kako se uspravno držati i opširnije o problemima koje uzrokuje nepravilno držanje pronađite ovdje:

–    Uspravno držanje

–    Što vaše držanje govori o vama


Kako još možete promovirati dobro držanje:

-1- Smiješite se. Pozitivni izrazi lica igraju ključnu ulogu u signaliziranju tijelu da se uspravi.

-2- Unesite u organizam 200mg ribljeg ulja tjedno jer će vam to pomoći smanjiti upale i bolove.

-3- Često se istegnite za radnim stolom.

Smatra se kako Taylor Swift ima gotovo nadljudski dobro držanje. Ako vam treba inspiracija za dobro držanje potražite u njenim fotografijama.

Odgovori

*