Kako uz smajliće možete naučiti čitati crta lica

Kako uz smajliće možete naučiti čitati crta lica

Da biste lakše kročili kroz život jedna od vještina koju trebate razviti je umijeće čitanja crta lica. Neki ljudi sasvim prirodno i spontano “čitaju” druge ljude, dok nekim ljudima za to treba poprilično vježbe. Ali to je tehnika koju svatko može savladati.

Smajlići i emotikoni napravljeni su na temelju osnovnih ekspresija lica, a posebno usana, očiju i obrva. Osnovni korak umijeća čitanja crta lica bi bio dobro promotriti emotikone i uočiti kako se mijenjaju izrazi, a zatim započeti primjećivati ono što znamo na ljudima. Ovaj korak pomoći će vam da naučite pratiti izraze na licu i uočite uzorke.

Primjer su neki emoji ispod, ali pomno proučite sve i one koji nisu navedeni ispod. Nakon samo malo vježbe i zamjećivanja položaja obrva, očiju i usana sposobnost da čitate druge ljude će se naglo istančati.

Spuštene obrve, “pseće” slatke oči i usne koje se mršte predstavljaju smajlić koji nešto moli. Ovo je izraz lica kada nekoga nešto molimo, kada s nekim suosjećamo, a ponekad na ovaj način izražavamo krivnju, pa čak i ljupkost.
Smajlić s rogovima je prikaz zločestog izraza lica, istovremeno su usta razvučena u osmijeh, a oči odaju prikrivene namjere. Obrve podignute prema rubovima lica signal su kako osoba jedno govori, a drugo misli. Rogovi su simbolično nacrtani, oni naravno ne rastu kad su osobe zločeste.
Ako očajnički želite nove štikle ili neki sendvič ovo je izraz lica tipičan za tu emociju. Širom otvorena usta i oči koje škilje, doimaju se na smajliću kao da je ostao bez riječi. Ovaj izraz na licu znak je žudnje za nečim.
Ovakav iscrpljeni izraz lica tipičan je za osobu koja više psihički ne može izdržati ono s čim se treba nositi. Rubovi usana su obješeni, rubovi očiju i obrva također. Doima se kao da je cijelo lice obješeno.
Smajlić širokog osmjeha je izraz lica kada se osoba iskreno smije na nešto smiješno. Osim što se smije usnama, smije se i očima.
Smajlić bez usta koristi se da bi izrazi samoću, usamljenost i razočarenje, a takav izraz lica ćete vidjeti na osobama kada vam se doimaju kao da ne mogu ništa reći, da je sve rečeno, da nemaju volje otvoriti usta.
Smalić koji se “zlobno smješka” zapravo indicira da šaljete sugestivne želje. Označava kako ste zadovoljni sami sobom i ne krijete što želite od druge osobe. Smajlić grize donju usnicu.
Zapanjeni smajlić ima na licu izraz šoka. Oči i usta širom su otvorene, obrve zadignute u sredini kako bi pojačale dojam iznenađenja.
Smajlić koji šalje pusu zapravo je zavodljivi smajlić. Na jedno oko miga, drugo je širom otvoreno, dok su usne i cijela faca zapravo pomalo zakrenute od objekta jer kao da ga se izravno ne usuđuje pogledati.
Zbunjeni smajlić ima razvučeni osmijeh i na pola spuštena usta i bezlične oči.

Vezano:

Umijeće čitanja crta lica i tijela [ SELFHELP ] – COVER magazin.com

Umijeće čitanja crta lica i tijela [ SELFHELP ]


Komentari

Odgovori

*