25. travnja 2024.

OSOBNI RAZVOJ

Uspjeh i produktivnost – COVERmagazin.com –

20 odličnih pitanja za BFF

Dogovorite kavu ili nazovite svoju bff i postavite joj ova pitanja i otkrijte koliko vas zapravo poznaje. Ukoliko na sva pitanja zna odgovore tada ste zaista pronašli svoju bff, a ukoliko su joj neki odgovori promaknuli, tada znate koje vam zajednička aktivnosti trebaju biti sljedeće u planu, te o kojim temama trebate razgovarati kako biste produbili vaše prijateljstvo.

Što je BFF i trebam li tu kraticu koristiti?

BFF je tekstualna kratica za best friend(s) forever i odnosi se na uski krug prijatelja s kojima smo oduvijek najbolji prijatelji ili se osjećamo s njima kao da ih oduvijek znamo i da ćemo biti prijatelji zauvijek. BFF je mladenački izraz kojima teenageri izražavaju svoju sklonost prema najboljim prijateljima i prijateljicama, te kako bi diferencirali najbliži krug prijatelja u odnosu na ostale prijatelje, kao na primjer prijatelje iz razreda, prijatelje iz kluba i slično. Odrasli ovu frazu upotrebljavaju rjeđe i to uglavnom kada se šale vezano uz prijateljstvo.

BFF je termin koji se koristi i u formatu malih slova (bff) i u formatu velikih slova (BFF), te je značenje jednako bilo da se koriste u formatu malih ili velikih slova.

Termin, odnosno skraćenica se pojavljuju u porukama, chatu, ali i u svakodnevnom govoru. Ipak, smatra se kako je ovo privatni sleng, te treba izbjegavati uporabu u poslovnom kontekstu ili u nekakvim govorima koji imaju određenu službenu konotaciju, osim ako pokušavate biti smiješni i zabavni.

Ako vas netko nazove BFF, to ne znači da ste zaista njegov baš najbolji ili jedini prijatelj, nego da ste vrlo bliski prijatelji.

Pitanja za bff

Za razliku od pitanja za prijatelje koje ćete pronaći na linku ispod, niže u tekstu, ispod linka, donosimo pitanja koja možete postaviti svojoj bff kako biste saznali koliko je duboko vaše prijateljstvo i koliko vas ona zapravo poznaje. To nisu pitanja kojima otkrivate o nekoj osobi mnogo, poput pitanja iznad, nego svojevrsni test vašeg prijateljstva kako bite saznali koliko vas vaša bff uopće poznaje.

20 pitanja za BFF

Kod mladih ljudi koji su skloni mijenjaju prijatelja koncept bff može se odnositi doslovno i na osobu koju su tek nedavno upoznali, ali je suštinski trebaju zapravo tek upoznati. Zbog toga su jako popularna „pitanja za bff”, jer se putem takvih pitanja na brži način upoznaje neka osoba nego koliko bi trebalo za upoznavanje kroz zajednička iskustva protekom vremena. Pitanja za bff su sadržajna i smislena pitanja koja pomažu da se prijatelji upoznaju na razini koja zavire ispod površine i uobičajenih tema koja su u pravilu svakodnevno aktualna poput onoga što će odjenuti, jesti ili koje filmove će pogledati taj dan.

Čega se najviše bojim?
Što uvijek imam u svojoj torbi?
Gdje me uvijek možeš pronaći?
Koje je moje najveće razočarenje?
Opiši moj savršeni dan?
Gdje bi da mogu odmah otputovala?
Gdje bi najradije provela ljetne praznike?
Koga bi pozvala na zabavu da mi nije neugodo?
Kad smo se upoznale?
Jesam li tada mislila da ćemo biti dobre prijateljice?
Koji nam je bio zajednički najsramotniji doživljaj?
Koji nam je bio najljepši zajednički doživljaj?
Što je moja najveća modna pogreška?
Koju pjesmu najviše volim pjevati?
Nabroji tri stvari oko kojih se 100 posto slažemo?
Što me najviše nervira na ljudima?
Koje dvije poznate bff su nam najsličnije?
Jeli mi draži sladoled ili kolač?
Jesam li ljetni ili zimski tip?
Što naručujem u kafiću?

Dogovorite kavu ili nazovite svoju bff i postavite joj ova pitanja i otkrijte koliko vas zapravo poznaje. Ukoliko na sva pitanja zna odgovore tada ste zaista pronašli svoju bff, a ukoliko su joj neki odgovori promaknuli, tada znate koje vam zajednička aktivnosti trebaju biti sljedeće u planu, te o kojim temama trebate razgovarati kako biste produbili vaše prijateljstvo.

Teme za razgovor

Biti s nekim prijatelj, a posebno bff, uključuje svakodnevno pronalaženje načina da produbite prijateljstvo. Ako znate što pitati prijatelje i o čemu razgovarati već ste na dobrom putu da se što bolje razumijete, te zajednički prođete kroz neka iskustva za koja znate da će vas oblikovati, a istovremeno ojačati vezu među vama.