26. travnja 2024.

OSOBNI RAZVOJ

Uspjeh i produktivnost – COVERmagazin.com –

Unikatne slikovne i SMS čestitke za BOŽIĆ i NOVU GODINU

Prvo vam donosimo 20 najljepših slikovnih čestitki za Božić i Novu godinu koje možete poslati svojim najdražim i najbližima. Ispod su tekstualne poruke koje možete prekopirati i poslati u poruci.

Unikatne slikovne i SMS čestitke za BOŽIĆ i NOVU GODINU

Unikatne slikovne i SMS čestitke za BOŽIĆ i NOVU GODINU

Prvo vam donosimo 20 najljepših slikovnih čestitki za Božić i Novu godinu koje možete poslati svojim najdražim i najbližima.

Ispod su tekstualne poruke koje možete prekopirati i poslati u poruci.

Čestit Božić i sretna Nova godina Vama i Vašoj obitelji.

Dušu ispunjenu toplinom, lice ozareno vedrinom, mir i dobro u domu tvome i sve najbolje za Božić želim ti iz srca svoga!

Neka vas mali Isus blagoslovi cijelom srećom i uspjehom koji zaslužujete! Sretan Božić!

Koliko iglica ima bor, koliko prozora ima dvor, koliko zvijezda nebom šeće toliko ljubavi i sreće neka cijeloj obitelji donese Badnje večer.

Neka osjećaj topline i potrebe za bližnjima kao na Božić prati tebe i tvoje kroz cijelu godinu! Sretan Božić.

Kad Nova godina pokuca na vrata i spoje se kazaljke sata, neka ispune ti se sve želje, tugu neka otjera veselje. Sretna Nova Godina!

Neka mir bude vaš dar na Božićno jutro i vaš blagoslov tijekom cijele godine!

Svaka minuta sretna ti bila, svaka ti se želja ispunila. Za Božić neka te sreća prati, ljepše želje ne mogu ti dati.

Neka sreća i blagoslov do tebe svrate i vječno te prate. Sretan Božić!

Sretna ti božićna noć, a radost i sreća sami će doć. Sretan Božić!

Neka Božićna zvijezda zasja u tvom srcu i ispuni ti sve želje, a osmijeh malog Isusa neka te prati i vodi cijelog života. Sretan Božić!

Dok nebom lete pahulje bijele. Dok se sada poljupci i darovi dijele. Anđeli neka poruku ponesu na krilima bijelim, da ti najsretniji Božić od srca želim!

Svaka minuta sretna ti bila, svaka ti se želja ispunila. Za Božić neka te sreća prati, ljepše želje ne mogu ti dati.

Neka Božji blagoslov bude s vama i božićna zvijezda sjaji tebi i tvojoj obitelji ovih blagdana!

Tijelu zdravlje, duši mir, mislima radost, srcu mladost, radu uspjeh i puno lijepih snova neka tebi donese Božić i godina Nova!

Mir i veselje neka ispune ti dom, a ljubav neka caruje u srcu tvom. Sretan Božić!

Sretan Božić, i neka vam ova nova godina donese radost i smijeh u kuću. Sretan Božić i Nova godina!

Neka obećanje Božića donese vama i vašim najdražima beskrajne blagoslove. Sretan Božić i Nova godina!

Ovog Božića budi sjajna zvijezda svima oko sebe, toliko je razloga za veselje! Pronađi sreću u sebi i usreći sve oko sebe! Sretan Božić!

Sreća, ljubav, zdravlje i veselje, to su za vas moje božićne želje!

Radost u srcu neka vam uvijek sja, Sretan Božić, želim vam ja!

Čestit ili Sretan Božić, što je pravilnije?

Božić se u našim krajevima čestita sa „sretan Božić” ili „čestit Božić”. I sretan i čestit ravnopravno se upotrebljavaju, te imaju sličan smisao čestitanja Božića. Zapravo, „čestit” je arhaičan naziv za sretan. Međutim, nećete čuti „čestit Uskrs”, ili „čestit rođendan”, pa se ovaj arhaični pridjev sačuvao samo u božićnim čestitkama.

Nekad se riječ „čestit” koristila kako bi opisala nešto časno, pošteno, ali i sretno. U međuvremenu se drugo značenje riječi izgubilo i postalo arhaično, a ostalo je prvo značenje. Zbog toga je „čestit Božić” više ostalo kao arhaična fraza, istoznačnica čestitki „sretan Božić”, koja se sačuvala samo u kontekstu čestitki za Božić. Tako se izraz „čestit Božić” tumači kao izraz tradicije i možda mu na neki pridaju veću važnost misleći da ta riječ krije neki još dodatni smisao u duhu Božića , ali suprotno uvriježenom uvjerenju „čestit Božić” nije ništa „hrvatskije”, ni pobožnije, ni smislenije od „sretan Božić”. Zbog toga možete čestitati kako želite. Možete poslati čestitku sa „sretan Božić”, „čestit Božić” i svim istoznačnicama riječi sretan poput „radostan Božić”, „Božić pun veselja” ili „blagoslovljen Božić”.

Slično je i s čestitanjem na engleskom jeziku gdje se ustalilo “Merry Christmas”, umjesto „Happy Christmas”. I u engleskom jeziku “Merry Christmas” je prilično jedinstveno u odnosu na “Happy Easter” ili “Happy Birthday”, ali i Merry označava isto što i Happy, sreću, radost i veselje.

Vezano:

Božićni kolači