30 savjeta da živite punim plućima, a ne samo preživljavate

Oglas

30 savjeta da živite punim plućima, a ne samo preživljavate

Lako je zaglaviti u rutini. Nema ništa loše u tome ako vam se to desi na tjedan ili dva, ali ako vam mjeseci prolaze, a gotovo ništa se ne događa tada su savjeti ispod za vas.

1.    Cijenite ono što imate. Ako živite u rutini, osim što trpi vaša kreativnost, vjerojatno ni ne primjećujete sve što imate, ljude oko sebe, čuda modernih vremena, toplinu doma…

2.    Budite optimistični. Osvijestite negativne misli i prebacite se u pozitivno raspoloženje. Razmišljajte o svim mogućim pozitivnim ishodima, na taj način će i vaša mašta proraditi, a znate da kreativne i konstruktivne osobe se mogu nositi sa svakom  situacijom.

3.    Ne zaboravite se smijati. Tražite smiješne situacije, pa se smijte sebi i drugima.

4.    Kuhajte druga jela. Ako obično imate svinjetinu za ručak, probajte ribu. Imajte mjesece određene kuhinje i isprobajte što više različitih jela.

5.    Slušajte nešto drugačije. Izađite iz zone ugode i pokušajte razumjeti što je dobro u potpuno drugačijem tipu glazbe nego što inače slušate.

6.    Usporite. Usporite li, bolje ćete se povezati sa sobom i svojim okruženjem.

7.    Uživajte u malim stvarima. Da biste mogli uživati u sitnicama važno je savladati korak ispred. Ako živite ubrzanim tempom nećete imati vremena za male sitne stvari.

8.    Budite svoji. Što volite? Što želite u životu? Na što ste ponosni? Na čemu želite raditi? U kojem smjeru napredovati.

9.    Budite svoj najbolji prijatelj. Naučite se razvedriti, razveseliti, pružiti si podršku, ohrabrivati se i poticati.

10.    Praštajte. Nemojte u sebi nakupljati negativnu energiju. Izdignite se iznad gorčine i krenite dalje.

11.    Malo se odmaknite od ekrana mobitela, televizora i računala, te posvetite stvarnom životu.

12.    Nemojte se bojati boli. Nisu svi dani zabavni, ali u tome je čar života. Treba iskusiti puninu emocija.

13.    Vježbajte. U zdravom tijelu, zdrav duh.

14.    Pronađite svoju strast. Otkrijte što volite više od bilo čega dugog i često se tim bavite.

15.    Nemojte se opterećivati nepotrebnim stvarima. Ponekad nam je život toliko ispunjen stvarima koje ni ne volimo, a zbog toga nam ne ostaje vremena da se bavimo onim što volimo.

16.    Putujte. Putovanja šire vidike i razvijaju kreativnost.

17.    Poduzmite prvi korak. Nemojte samo čekati da se nešto desi, nego se i aktivirajte oko stvari koje biste željeli.

18.    Odustanite od onoga što ne funkcionira. Da biste mogli napredovati, trebate se naučiti pomiriti s gubitkom i odustati od onoga što vas vuče unatrag.

19.    Družite se s ljudima koji vas podupiru. Nemojte provoditi svoje vrijeme s negativcima koji vas uvlače u krug depresije i vlastite bespomoći.

20.    Razveselite osobe koje volite neočekivanim poklonima.

21.    Promijenite način na koji obavljate rutinske poslove. Krenite u ured daljim putem, biciklom umjesto automobilom i sl.

22.    Organizirajte se. Raščistite nered i pretvorite dom u mirnu oazu u kojoj ćete uživati i moći se opustiti.

23.    Budite ljubazni prema svima.

24.    Popustite na sitnice. Ako vas je prodavačice prevarila za kunu ili par grama mesa, možda ne morate reagirati. Reagirajte tamo gdje vam je bitno i gdje vas je netko oštetio.

25.    Budite se na vrijeme i lagano. Nemojte srljati. Razmislite kako želite da dan pred vama izgleda.

26.    Suočite se sa strahovima. Svi ih imamo, ali pobjeđivanje straha je najuzbudljivije iskustvo.

27.    Provedite vikend kako ga inače ne biste. Napravite izlet. Organizirajte preuređivanje doma. Izađite u klub u koji inače ne idete…

28.    Nemojte se bojati kiše. Malo kiše vam neće ništa. Otvorite kišobran i odradite ono što se naumili.

29.    Odlučite kako ćete prestati biti lijeni. Sve što biste htjeli, a mrsko vam je napravite odmah. Nemojte se izvlačiti na osjećaj umora. Ili ste umorni (ako ste nešto naporno radili) ili niste. Kada se osjećate umorno, vjerojatno se radi o lijenosti.

30.    Mislite izvan okvira. Važno je da tražite inspiraciju u ljudima koji vas impresioniraju i  pronađete načina da živite sličnim životom. Gdje ima volje, ima i načina.

Odgovori

*