18. travnja 2024.

OSOBNI RAZVOJ

Uspjeh i produktivnost – COVERmagazin.com –

Kako izbjeći katastrofu na Valentinovo

Valentinovo nosi veliki pritisak. Breme da sve mora biti savršeno često vodi do katastrofe. Težnja za savršenstvom kreira uvijek i napetost, a nerijetko i frustracije...

Kako izbjeći katastrofu na Valentinovo

Valentinovo nosi veliki pritisak. Breme da sve mora biti savršeno često vodi do katastrofe. Težnja za savršenstvom kreira uvijek i napetost, a nerijetko i frustracije. Često umjesto da Valentinovo bude sretan dan završi kao dan ispunjen prevelikim očekivanjima, razmiricama ili još gore svađama.

Kako izbjeći katastrofu?

-1- Provjerite svoja očekivanja

Valentinovo je dan kada se pojavljuju prenapuhana očekivanja. Televizija, filmovi, časopisi naveli su nas da pomislimo kako sve mora biti savršeno i u romantičnom raspoloženju. Ipak, svoja očekivanja biste trebali temeljiti na dosadašnjem iskustvu u vezi. Budite iskreni prema sebi, tako ćete izbjeći da se vaša nadanja rasprsnu poput balona od sapunice.  Umjesto da očekujete nešto potpuno nepraktično, a vjerojatno u svome slučaju i nemoguće, pokušajte svoja očekivanja uskladiti s partnerovim.

-2- Planirajte izlazak u kojem ćete oboje uživati

Da biste imali lijepo Valentinovo morate imati dobar plan. Malo toga će se desiti spontano i samo od sebe. Izlazak u restoran je odlična ideja, ali provjerite cijene i ponudu kako se ne biste šokirali. Ponekad su privatne, nenapuhane večeri u domu puno ugodnije.  Izlasci i pokloni su odlični, ali nemojte izgubiti iz vida prave vrijednosti Dana zaljubljenih.

-3- Uvucite se u romantično raspoloženje

Ne možete očekivati savršeno Valentinovo, ako vi uopće niste raspoloženi za romantiku. Također, odradite i obveze. Očistite stan, uredite sebe, pripremite ručak ili večeru… Sve ono što se od vas očekuje. Nemojte spominjati probleme ni sadašnje ni prošle ni moguće buduće, njih ćete riješiti neki drugi dan.

Više ideja za Valentinovo pronađite ovdje: Valentinovo | Dan zaljubljenih

Valentinovo – Ideje za najljepše Valentinovo