28. ožujka 2024.

OSOBNI RAZVOJ

Uspjeh i produktivnost – COVERmagazin.com –

20 jednostavnih savjeta za manji struk i uži trbuh

Vježbate, na dijeti ste, a promjene se uopće ne vide na vašem struku...

20 jednostavnih savjeta kako imati manji struk

Vježbate, na dijeti ste, a promjene se uopće ne vide na vašem struku i mislite da dijeta ne djeluje?! Niste jednini. Ako ste ikad pokušali izgubiti masnoće na trbuhu vjerojatno ste primijetiti kako rezultati stižu sporo ili se uopće ne primijete.

Razlog se vjerojatno krije u tome što mijenjamo prehrambene navike, a ne mijenjamo životni stil, a sada je već poznato da životni stil determinira na kojem području tijela će se masnoće nakupljati. Neki ljudi masnoće nakupljaju na bedrima i stražnjici, neki u gornjem dijelu tijela, a neki na trbuhu, a sve ovisno o životnom stilu kakav vode.

Kako dobiti struk – Kako imati uži struk?

Ispod su savjeti koji će vam pomoći da promijenite životni stil i uspijete skinuti masnoće nakupljene oko struka.

1.    Smanjite stres. Poznato da su osobe koje vode život s više stresa sklonije nakupljanju masnih naslaga u predjelu trbuha.

2.    Spavajte dovoljno. Ovo je povezano sa savjetom iznad. Da biste se dobro odmorili i bili opušteniji trebate spavati dovoljno. Može se reći da je dobar san jedan od ključnih čimbenika smanjenja struka.

3.    Jedite samo kad ste gladni. Nemojte jesti da biste nešto proslavili ili liječili tugu. Tada nazdravite čašom vode, čaja ili nekog soka.

4.    Birajte mudar doručak. Najbolji odabir je tradicionalni doručak s integralnim kruhom, jajima, šunkom ili domaćom slaninom. Baš kakav su naše bake imale. Uz doručak popijte čašu mlijeka.

5.    Nemojte ništa jesti iza 8 sati uvečer. Dok spavamo metabolizam je sporiji, a ako ste jeli iza 8h, masnoće će se nakupljati na trbuhu. Ako imate više naslaga koje želite skinuti, nemojte jesti ništa iza 6 popodne.

6.    Izbjegavajte alkohol, posebno pivo. Nije bezveze nastao naziv pivski trbuh.

7.    Šećite kroz susjedstvo. Osobe koje dnevno hodaju sat vremena povećavaju gubitak struka u odnosu na one koji ne hodaju za 10 do 20 %  uz jednaku prehranu.

8.    Pijte zeleni čaj. Nezaslađen zeleni čaj, tri šalice dnevno, potiče metabolizam i pomaže vam da izgubite naslage na struku brže.

9.    Dodajte peršin. Peršin je začin koji se slaže s većinom jela, a to nije slučajno. Peršin pomaže u raznoraznim situacijama, od borbe s lošim zadahom do skidanja masnih naslaga s trbuha.

10.    Smanjite desert. U posljednje vrijeme porcije su se povećale, tako da se veličina deserta učetverostručila. Ali nemojte preskakati desert jer ćete tada imati potrebu za slatkim grickalicama, a usput i u hodu ćete pojesti više slatkoga nego za stolom.

11.    Ugasite TV, čitajte knjige. Samo smanjivanje vremena pred ekranom potaknut će vas da se krećete više, a čitanje knjiga, koje djeluje opuštajuće i smanjuje stres, smanjit će lučenje kortizola, hormona stresa, zbog kojeg se najviše i debljate u području trbuha.

12.    Jedite polako. Dokazano je da osobe koje više žvaču hranu i jedu sporije imaju zdraviju probavu, te da se nutrijenti iz hrane apsorbiraju bolje.

13.    Pijte vodu. Voda ispire tijelo i ubrzava metabolizam, a to vam pomaže da sagorijevate više kalorija.

14.    Uz svaki obrok jedite salatu. Povrće je jako bitno za smanjivanje struka jer sadrži posebne supstance koje smanjuju glad.

15.    Brzu hranu učinite zdravijom. Ako pravite sendvič dodajte u njega rajčice, krastavce, zelenu salatu, papriku i drugo dostupno povrće.

16.    Nemojte jesti samo salatu. Uočeno je kako osobe uvijek pojedu više hrane ako misle da je zdravija, čak i ako ima jednako kalorija kao hrana koja im se doima nezdravom. Salata je prilog, a za glavno jelo uzmite pravo glavno jelo.

17.    Nemojte pretjerivati s uljem. Maslinovo ulje jest zdravija opcija, ali maslinovo ulje na 100 g ima 900 kalorija. Jednako kao i svinjska mast. Birajte uvijek zdravije opcije, ali nemojte pretjerivati s količinom.

18.    Smanjite porcije, tako što ćete hranu servirati u tanjure i nakon što ispraznite svoj tanjur nećete dodavati više hrane.

19.    Izbacite gazirane napitke iz uporabe.

20.    Očistite dom. Usisavanje je odlična vježba. Ojačava trbušne mišiće.

Kako bi se djelovalo na struk potrebno je prilagoditi stil života. Iznad je 20 prijedloga što se može promijeniti kako i se djelovalo na struk i kako bi se dobio tanji struk.

Ako želite provjeriti koliko bi trebao biti vaš struk, više: Idealna tjelesna težina i idealan omjer struka i bokova Na taj način se može svaku visinu izračunati koliko bi trebao biti struk.

Na struk treba gledati iz dva pravca, s jedne je estetika, no, s druge su zdravstveni problemi koji se vežu uz nakupljanje masnoća na trbuhu.

Vezano:

Kako bez puno truda imati uzak struk