18. travnja 2024.

OSOBNI RAZVOJ

Uspjeh i produktivnost – COVERmagazin.com –

20 savjeta za sretan Božić

Još je par dana ostalo do Božića, pa se pripremite za šoping, kuhanje, dekoriranje i sve ostalo što taj blagdan nosi. Slijede savjeti koji će vam pomoći...

20 savjeta za sretan Božić

Do Božića imamo još vremena, ali kako će ovaj Božić po svemu sudeći biti u mnogočemu različitiji od Božića na kave smo navikli, slijede savjeti kako ipak imati sretan Božić. Kako biste izbjegli gužve unaprijed se se pripremite za kuhanje, dekoriranje i sve ostalo što taj blagdan nosi.  Slijede savjeti koji će vam pomoći da sve prođete sa što manje stresa i da vam budu praznici uistinu radosni.

1.    Već danas kupite sve što vam treba za kuhanje i dekoriranje, kupovina u zadnji čas nikad nije zabavna.

2.    Očistite frižider i napravite mjesta za blagdanske sastojke.

3.    Počnite kuhati čim je prije moguće jela koja mogu stajati.

4.    Juhu možete napraviti unaprijed i zamrznuti do upotrebe.

5.    Kuhano vino i punč možete također napraviti unaprijed, pa podgrijavati.

6.    Svjesno držite stres na minimumu. Ne mora sve biti kako ste zamislili.

7.    Nemojte dopustiti da vam pokloni postanu opterećenje.

8.    Nemojte se opterećivati tim koliko novaca trebate potrošiti na poklone. Računaju se namjere, a ne cijene.

9.    Ako se uvijek žalite na svojtu za vrijeme blagdanske sezone, ove godine odrastite i pustite svakoga da bude ono što jest, a i ovog Božića ne morate nikog posjećivat, dapače, očekuje se da nikog ne posjećujete.

10.    Umjesto da gunđate iduće godine sve pozovite kod sebe.

11.    Ove godine nema straha da bi vaši nervozni rođaci mogli uvrijediti druge goste ili vas osramotiti pred drugim gostima.

12.    Nemojte se prejedati. Potrudite se više vremena razgovarati nego žvakati.

13.    Jednostavnije je uvijek bolje, i kod kuhanja i kod dekoriranje. Držite se osnovne teme i nemojte sebi komplicirati.

14.    Razmišljajte o priuštivosti, a ne željama, kada se radi o poklonima za sebe i druge. Napravite budžet i držite ga se. Božić traje jedan dan, nemojte sebi unaprijed minusom pokvariti sljedeću godinu.

15.    Djeca nisu maloprodajni snobovi nego odrasli. Morate znati da djeca ne vrednuju vrijednost poklona temeljeno na cijeni. Ponekad su im najzabavniji omoti poklona.

16.    Sebi malo odgodite Božić. Za kupovinu stvari sebi pričekajte siječanjska sniženja.

17.    Zvuči dosadno, ali napravite popis i provjerite ga dvaput. Božićno impulzivno kupovanje je opasno po vaš novčanik, a popisi pomažu da ga pobijedite.

18.    Kupite nekoliko ekstra čokolada ili bombonijera za slučaj da ste nekome zaboravili kupiti poklon. Ove godine poklone možete poslati dostavom. Ne morate ih osobno uručiti.

19.    Nemojte očekivati čuda. Ako vas neki članovi obitelji živciraju kroz cijelu godinu, živcirat će vas i u vrijeme Božića, čak i ako nisu u vašoj blizini. Tko uvijek ima prigovora pronaći će način da i ove godine prigovara.

20.    Izbjegavajte pozivanje gostiju. Ljudima je ponekad teško odbiti tuđe pozive, ali ostanite odgovorni i provedite Božićne blagdane u uskom krugu najbližih.